27 Kasım 2010 Cumartesi
LİMONLU KEK
İçindeki limon aroması üzerindeki limonatanın serin tadıyla farklı ve güzel bir kek oluyor denemenizi tavsiye ederim .
MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
150 gr erimiş margarin
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır,
Şeker eriyince erimiş margarin eklenir ve çırpmaya devam edilir.
Yarım limonun suyu,un,kabartma tozu (elenerek) ,limon kabuğu rendesi ve çekilmiş fındık eklenerek iyice karıştırılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülüp 170 derecede ısınmış fırında 40-45 dakika pişirilir.
Kalan yarım limonla 1 çay bardağı limonata yapın ,fırından çıkan kekin üzererine kaşık kaşık dökün,ılık yada soğuk servis edin,afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Ellerine sağlık canımcığım. Mis gibi limon kokuyordur şimdi o kek.
aynen öyle canım mis gibi limon kokuyor buyur sende al bir dilim:)
ellerine sağlık canım mis gibi limon kokuyordur.
canım etkinliğe katılırsan çok mutlu olurum bekliyorum inşallah.
Özlemciğim hoşgeldin inşallah canım çok isterim katılmayı
ellerine sağlık...çok harika gözüküyor
teşekkür ederim mormenekşe:)
ellerine sağlık sevgili arkadaşım.oldukça lezzetli görünüyor kekin.sevgiler bırakıyorum sana
minticiğim teşekkür ederim canım
Yorum Gönder