ET SOTE
MALZEMELER:
- yarım kg kuşbaşından küçük doğranmış et
- 2 büyük baş kuru soğan
- 4 adet sivri biber
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kabuğu soyulup küp küp doğrranmış domates veya 2 kaşık salça
- tuz,karabiber,pul biber,kekik
YAPILIŞI:
- Tenecereye yarım çay bardağı sıvıyağ konur,küpküp doğranmış soğanlar eklenip kavrulur üzerine et eklenerek kısık ateşte yavaş yavaş kavrulmaya bırakılır.
- Etler önce suyunu bırakır sonra suyunu çeker.Etler suyunu çekince doğranmış sivri biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir biberlerde biraz kavrulunca küp küp doğranmış domatesler eklenerek pişirmeye devam edilir.
- Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir ve tuz, ,karabiber,pulbiber , 1 su bardağı su eklenerek etler yumuşayana kadar pişirilir. ocaktan almadan 1 tatlı kaşığı kekik eklenerek servis edilir.
Yanınada güzel bir pilav ve ayranla nefis bir yemek oluyor afiyet olsun.
1 yorum:
foarte bun
felicitari
mari
Yorum Gönder