10 Kasım 2010 Çarşamba

ET SOTE


MALZEMELER:
  • yarım kg kuşbaşından küçük doğranmış et
  • 2 büyük baş kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kabuğu soyulup küp küp doğrranmış domates veya 2 kaşık salça
  • tuz,karabiber,pul biber,kekik
YAPILIŞI:
  • Tenecereye yarım çay bardağı sıvıyağ konur,küpküp doğranmış soğanlar eklenip kavrulur üzerine et eklenerek kısık ateşte yavaş yavaş kavrulmaya bırakılır.
  • Etler önce suyunu bırakır sonra suyunu çeker.Etler suyunu çekince doğranmış sivri biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir biberlerde biraz kavrulunca küp küp doğranmış domatesler eklenerek pişirmeye devam edilir.
  • Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir ve tuz, ,karabiber,pulbiber , 1 su bardağı su eklenerek etler yumuşayana kadar pişirilir. ocaktan almadan 1 tatlı kaşığı kekik eklenerek servis edilir.
Yanınada güzel bir pilav ve ayranla nefis bir yemek oluyor afiyet olsun.

1 yorum:

maria dedi ki...

foarte bun
felicitari
mari