29 Ekim 2011 Cumartesi

KÖFTELİ İSLİM KEBABI

KÖFTESİ İÇİN:
- 300 gr. kıyma,
- 1 baş soğan,
- 1 su bardağı kadar galeta unu yada kurutulmuş ve çekilmiş ekmek içi,
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz (sadece yaprak kısımları),
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber,kimyon
- 1 yumurta
SEBZELERİ İÇİN :
- 5 tane kemer patlıcan,
- 5-6 tane çarliston biber,
- 3 tane domates,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1 çorba kaşığı domates salçası,
- Tuz, karabiber,
- Kürdan.
HAZIRLANIŞI:

-Öncelikle köfteyi verdiğim malzemelerle yuvarlanabilecek kıvama göre yoğurun. Yoğurduğuz köfte harcını cevizden az büyük şekilde yuvarlayıp 3,4 kaşık sıvı yağda, teflon tavada, yarı kıvamda kızartın. 
-Patlıcanları  alaca olarak soyun ,20-25 dakika tuzlu suda bekletin,. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keserek kızartın. Çok pişirmemeye dikkat edin.
-Kızaran patlıcanların yağını kağıt havlu ile alın. Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve yeşil biber ile süsleyin.
- Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
afiyetler olsun

4 yorum:

Özgen dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım en sevdiğim yemeklerden biridir çok da güzel hazırlamışsın sevgiler...

maria dedi ki...

COK GUZEL


29 OCTOMBRIE ____ZIUA TURCIEI
,,LA MULTI ANI!
CU DRAG

MARI

Güloanne mutfakta dedi ki...

Mukocuğum hayattamısın canım
İslim kebabın harika görünüyor ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

teşekkürederim arkadaşlar sevgilerimle esenkalın