29 Ekim 2011 Cumartesi

EKŞİ SOSLU FELLAH KÖFTESİ

Bir önceki postta yayınladığım fellah köftesini ekşili domates sosla yapmanızıda şiddetle tavsiye ederim köftenin yapılışı aynı sadece haşladıktan sonra aşağıda tarifini vereceğim sosla servis ediyorsunuz.
EKŞİLİ SOS:

1 yemek kaşığı nar ekşisi
4 adet domates,rendelenmiş
3 diş dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
karabiber,kimyon
nane
Üzeri için ¼ demet maydanoz,ince doğranmış
YAPILIŞI:

Köfteler suda pişerken sizde sosunu hazırlayın.Bunun için bir tavaya yağı koyun.Bu yağda sırası ile domates salçasını ,domates rendesini ve sarımsakları pişirin.Pişmeye başlayınca nar ekşisini ekleyin ve biraz daha pişirip ocağın altını kapatn.Tuzunu,biberini,kırmızıbiberi ve naneyi ekleyip karıştırın.Köfteler pişince fazla suyunu süzüp bir servis tabağına alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz sos ile kıyılmış maydonoz yapraklarını dökerek dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: