29 Ekim 2011 Cumartesi

FELLAH KÖFTESİ

MALZEMELER:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı irmik
2 su bardağı sıcak su
1 yumurta
1 kaşık biber salçası
tuz
SOS İÇİN:
yoğurt
zeytinyağı
sarımsak
nane,karabiber,kimyon,pulbiber
YAPILIŞI:
-Bulgurlar derin bir kabın içerisine alınarak üzerine sıcak su koyarak ağzı kapatılır ve demlendirilir.
2-Yumuşayan bulgura un ,yumurta, tuz ve salça ilave edilerek yoğurulur.
3-Misket büyüklüğünde parçalar koparılıp,yuvarlanır ve ortasına bastırılır.
4-Bir tencereye su koyup kaynatılır.İçerisine tuz atıp,köfteler 5 dk.haşlanıp süzülür.
5-Haşlanmış olan köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt Sosu koyarak karıştırılır.Servis tabağına alınarak zeytinyağı,nane,pulbiber,karabiber ve kimyon ocakta kızdırılıp yoğurt sosun üzerine dökülür.
afiyet olsunnnn...

Hiç yorum yok: