Gelelim yapılışına çekirdekleri çıkarılan vişneler derin bir kaba yada tencereye alınır üzerini kapatacak kadar toz şekerle üzeri örtülür ve dinlenip sulanması için bırakılır.Sabah sulanmış olan vişneler ocağa alınır rengini kaybetmeden pişirilip kavanozlara alınır.
Eğer reçelinizi çok kaynatırsanız bu güzel pembe renk kahverengiye dönüyor o yüzden çok pişirmemeye dikkat edin eğer reçeliniz koyulaşmıyorsa bu şekeri az olduğu anlamına geler hemen biraz daha şeker ilave edin kayınvalidemin dediği gibi bunuN hakkından şeker gelir der:))))
Ölçü soruyorsanız ;
1 kilo vişne
1,5 kilo tozşeker
yarım limonun suyu
4 yorum:
Elinize sağlık çok severim vişne reçelini sevgiler..
mutfakta1inci.blogspot.com
Boş ver öğrenme bilmiyorum diyede ona çıkarttır çekirdekleri ::)))))))))))))
Merhaba canım reçelle pek aram yok ama vişne suyunu çok severim ellerine sağlık.Hayırlı Ramazanlar...
banada annem yarım kilocuk yapmıştı:) tatile çıkmadan çok reçel döktüm o yüzden bu sene azıcık azıcık yaptık:)
nefis gözüküyor sevgilerimle
yemekbirask
Yorum Gönder