9 Ağustos 2011 Salı

VİŞNE REÇELİ YAPIMI




Kayınvalideme gittiğimizde vişne zamanı olduğunu yazmıştım,kompostolarımızı yapmıştı tabiki vişne reçelimizide yaptı sağolsun.Sırrını vermediği bir şekilde vişneleri parçalamadan çekirdeklerini çıkarıyor bu konuda çok ciddiyim hakikaten bize göstermeden çekirdeklerini çıkarmış o yüzden nasıl çıkardığını püf noktasını öğrenemedim öğrenirsem yazarım sizede:))))
Gelelim yapılışına çekirdekleri çıkarılan vişneler derin bir kaba yada tencereye alınır üzerini kapatacak kadar toz şekerle üzeri örtülür ve dinlenip sulanması için bırakılır.Sabah sulanmış olan vişneler ocağa alınır rengini kaybetmeden pişirilip kavanozlara alınır.
Eğer reçelinizi çok kaynatırsanız bu güzel pembe renk kahverengiye dönüyor o yüzden çok pişirmemeye dikkat edin eğer reçeliniz koyulaşmıyorsa bu şekeri az olduğu anlamına geler hemen biraz daha şeker ilave edin kayınvalidemin dediği gibi bunuN hakkından şeker gelir der:))))
Ölçü soruyorsanız ;
1 kilo vişne
1,5 kilo tozşeker
yarım limonun suyu

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık çok severim vişne reçelini sevgiler..
mutfakta1inci.blogspot.com

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Boş ver öğrenme bilmiyorum diyede ona çıkarttır çekirdekleri ::)))))))))))))

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba canım reçelle pek aram yok ama vişne suyunu çok severim ellerine sağlık.Hayırlı Ramazanlar...

Adsız dedi ki...

banada annem yarım kilocuk yapmıştı:) tatile çıkmadan çok reçel döktüm o yüzden bu sene azıcık azıcık yaptık:)
nefis gözüküyor sevgilerimle
yemekbirask