6 Ağustos 2011 Cumartesi

VİŞNE KOMPOSTOSU (KONSERVE)


Kayınvalidemlerdeyken topladığımız vişnelerle kış için komposto yaptık ve koserve şişelerine dolurup kış için kaldırıdık.Allah afiyetle yemeyi nasip etsin.

  • Vişneleri saplarında ayırıp güzelce yıkıyoruz
  • büyükçe bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz
  • kaynayan suya vişneleri salıyoruz,rengini verene kadar kaynatıyoruz.
  • indirmeye 10 dakika kala şekerini ekleyip pişirmeye devam ediyoruz,
  • ocağı iyice kısıp bir cezve yardımıyla konserve kavanozlarına dolduruyoruz kapağınıda sıkıca kapatıp ters çevirip soğumaya bırakıyoruz.
  • kışın açıp konsantre olan kompostonuzu su ile seyreltip ,isteğe bağlı şeker ilave ederek içebilirisiniz afiyet olsun.

7 yorum:

Yemekçinin Mekanı/Nazlı dedi ki...

Aynı anneciğimin yaptığı gibi olmuş.. Afiyetle için inşallah. ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık canım:) afiyetle yersiniz kış hazırlıklarınızı inşallah...
sevgilerimle...
yemekbirask
seval

Filiz dedi ki...

elinize sağlık,ben de yapıyorum ama içine tanesinden koymuyorum.mutlulukla tüketmenizi dilerim..

nesrin dedi ki...

Elinize saglik. Ne güzel bir fikir. Hayirli ramazanlar...

xcelis dedi ki...

ay tam vişne zamanı annemin evide aynı durumda yer gök vişne kavanoz =) ellerinize sağlık rengi çok güzel görünüyor

balböcükleri dedi ki...

şimdi mukocum bende yapıcam bundan ama nerde saklıyoruz.buzdolabıysa kötü.çok yer alır.ama mutfak dolabı dersen ok.bi aydınlat beni be.

Adsız dedi ki...

ben sekerını ıcecegımız zaman katıp 1-2 dakıka kaynatıyorum