28 Kasım 2010 Pazar

BEZELYELİ ET SOTE

Bugün bezelyeli et sote yanına nohutlu pirinç pilavı ve patates kızartması yaptım.Hepside çok güzel oldu şimdide size sırayla tariflerini vereyim.Ama öncelikle bu tarifimi "KURBAN BAYRAMI SOFRALARI" Etkinliği kapsamında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ un sahibesi Özleme yolluyorum.
MALZEMELER:
300 gr kuşbaşı et
1 baş kurusoğan
1 kaşık biber salçası
Sıvıyağ
yarım kavanoz konserve bezelye
tuz,karabiber,pulbiber,1 tutam biberiye
YAPILIŞI:
Tencereye sıvıyağımızı koyuyoruz üzerine kuş başı etimizi ilave edip pişmeye bırakıyoruz.Etler önce suyunu bırakacak sonra suyunu çekecek,etler suyunu çekince üzerine piyazlık doğradığınız soğanlar ekleyin ve kavurmaya devam edin soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca,tuzu,  tüm baharatları ve salçayı(eğer yaz ise rende domates kullanabilirsiniz) ekleyip 1 çay bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler yumuşayınca içine yarım kavanoz konserve bezelyenizi ekleyin ve 10 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
Yanına küp küp doğrayıp kızarttığım patatesler ve nohutlu pilav ile servis yaptım.
Bu yemeğin suyu yok denecek kadar az oluyor sakın su miktarı az diye düşünmeyin.
Afiyet olsun

3 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim fuat bey çok naziksiniz

özlem dedi ki...

canım ellerine sağlık tarifini aldım. katılımın için çok teşekkürler. her zamman beklerim.