23 Nisan 2011 Cumartesi
VİŞNE SOSLU PRENSES TATLISI
Çok hafif ama çokta lezzetli bir tatlı prenses tatlısı bu kez ben vişne sosla birlikte servis yaptım nefis oldu şiddetle tavsiye ederim.İçinde yağ olmadığına dikkat çekmek isterim:)))
MALZEMELER:
1 kilo süt
14 silme çorba kaşığı irmik
14 silme çorba kaşığı şeker
1 pak.vanilya
1 portakalın kabuk rendesi
VİŞNE SOSUN MALZEMELERİ:
1 litre su
1 kase vişne
6 kaşık nişasta
yeteri kadar şeker
YAPILIŞI:
Sütün içine irmik, seker ilave edilip iyice pisirilir, ocaktan inmesine yakin vanilya ilave edilir.
Su ile ıslatılmış kalıba yada tepsiye dökülüp buzdolabında soğumaya bırakılır.
Vişneleri 1 litre su ile yumuşayana kadar pişirin,ocaktan alıp süzgeçten geçirin ve vişneleride ezin.
Elde ettiğiniz vişne suyuna nişasta ve şekeri ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin,dolapta soğumuş olan tatlının üzerine dökerek hem süsleyin hemde servis yaparken dilimlerin üzerine dökün.
Afiyet olsun.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Nefis görünüyor afiyetler olsun .Hayirli aksamlar diliyorum.
Yorum Gönder