30 Nisan 2011 Cumartesi

TAVUK KÖFTESİ


Harika bir lezzet arkadaşlar denemediyseniz deneyin sofralarınızdan eksik edemeyeceksiniz.Tavuk yemeyen çocuklarınız kapışacak eğer kırmızı et yiyemiyorsanız işte size nefis bir alternatif buyrun tarife geçelim
MALZEMELER:- 500 gr. tavuk kalça,yada göğüs eti
- 1 su bardağı kurutulup robotta çelikmiş ekmek içi,
- 1 yumurta

- 1 tutam maydanoz,
- 1 tane orta boy soğan rendesi,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı kırmızı biber,kimyon
- yeteri kadar tuz,
- 2-3 kaşık zeytinyağı

- Köfteleri kızartmak için sıvı yağ,

HAZIRLANIŞI:

Tavuk kalçaları kemiğinden ayırıp robottan kıyma gibi olana kadar çekip bir kaba alın. Üzerine çekilmiş ekmek içini,yumurta, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi,  kimyonu ve ince kıyılmış maydanozu katıp güzelce yoğurun. Şekillendirin ve tavada güzelce kızartın.

Afiyet olsun..........

2 yorum:

efeninannesi dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım nefis bir tarif mutlu pazarlar

belguzaranne dedi ki...

TAVUK KÖFTESI HAFIF OLUYOR DIEBETLI OLDUĞUMUZ İÇİN ELINE SAĞLIK