17 Nisan 2011 Pazar

FIRIN POŞETİNDE LİMON SOSLU TAVUK


Size çok lezzetli,yumuşacık, nefis bir tavuk tarifi vermek istiyorum.Normalde bu tarifte kurusoğan ve sarımsak kullanırdım ama şuanda taze soğan ve sarımsak vardı kuru ile oluyorsa tazesi ile neden olmasın dedim ve taze soğan ve sarımsak kullandım tadı ve aroması harika oldu.Tamda zamanı iken mutlaka deneyin.
MALZEMELER:
1 kg tavuk baget kemiksiz
1 adet fırın poşeti
MARİNE MALZEMELERİ:
3 adet taze soğan
1 adet taze sarımsak
1 limonun suyu
1 kaşık domates,1 kaşık biber salçası
4 kaşık zeytinyağı
tuz,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI:
Marine malzemelerinin hepsini rondoda iyice çekin  ve sos haline getirin.
Bu sosu tavuklara ilave edip tavukları bu sosa iyice bulayıp buzdolabında 1 gece yada en azından 3-4 saat bekletin
Buzdolabında marine olan tavukları fırın poşetine koyup 170 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.
Yanına pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz.Yumuşacık nefis bir tavuk afiyet olsunnnn.......

2 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Poşette tavuk gerçekten yumuşacık oluyor,ellerine sağlık nefis olmuş,sevgiler

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Posette yapilan lezzetlerin tadi ayri bir guzel oluyor,elinize saglik.
Sevgilerimle...