14 Temmuz 2011 Perşembe

CHOKELLA'LI KEK

Bir önceki postta bahsettiğim kekin tarifini vermek istiyorum sizlere;
MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 pak.kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 çorba kaşığı chokella
2,5-3 su bardağı un
YAPILIŞI:
1. Önce fırınınızı 170-180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

2. Kalıbınızı isterseniz katıyağla yağlayıp hafif unlayın veya yağlı kağıt serin.

3. Yumurta ve şekeri önce düşük devirde sonra hızlı devirde 5 dk çırpın.Kıvamı mayonez kıvamına gelince olmuş demektir.

4. Sırayla sıvıyağı ekleyin biraz çırpın.sütü ekleyip biraz çırpın.

5. Unu eleyin ve kabartma tozu beraber azar azar karışıma ilave edin.En son olarakta chokellayı(sarelle,nutella evde ne varsa)kek hamurunuza ilave edip mikserle iyice karıştırın.
6. Tepsinize karışımı dökün,.fırına verin. 30-35 dk sonra kontrol ederek fırından alın.

7. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın
Kekinizin dokusu yumuşacık, enfes olacak ağzınızda eriyecek afiyet olsunnnnn.....Esenkalın

Hiç yorum yok: