28 Mayıs 2011 Cumartesi
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
Tamda taze bakla zamanı bende çok severim nimeti.buyrun tarifine geçelim.
MALZEMELER.
1 kg taze bakla
2 adet taze soğan
4-5 dal taze nane
1 kaşık un
zeytinyağı
1 kaşık salça
YAPILIŞI:
Baklalar güzelce yıkanıp uçları temizlenir ve doğranır.
Taze soğanlar zeytinyağında hafifçe kavrulup üzerine doğranmış olan baklalar ve un eklenip kavrulmaya devam edilir.
Kavrulan baklaların üzerine salça eklenip tuzu ve suyu ayarlanır.
Taze nanelerdse doğranıp eklenerek yemeğimiz pişmeye bırakılır.
Neredeyse taze fasulye kadar kısa bir sürede pişecektir,afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Çok severim baklayı yanında da yoğurtla nefis olur.Biz salça koymuyoruz sadece.Ama salçalıda değişik olabilir.Elinize sağlık.
Yorum Gönder