27 Mayıs 2011 Cuma

TAVUK SUYU HAZIRLAMA

Malumunuz hazır tavuk sularının,yada diğer adıyla bulyonların zararlı olduğunu söyleyen çok fazla uzman var bende buna inananlardanım.İşte bu sebepten  ben tavuk suyumu evde hazırlayıp derin dondurucuda saklayıp lazım olunca kullanıyorum.Tavuk markası olarakta köy tavuğu bulabiliyorsanız en iyisi ama bulamıyorsanız bence en iyi ,en lezzetli tavuk markası CP piliç,tavsiye ederim.
Hazırlanışına gelince;
-1 bütün tavuk  iyice temizleyip gerekirse tüylrini ateşte ütün
-1-2 adet havuç
-1 adet kuru soğan (bütün olarak kullanacağız)
-1 çay kaşığı tane karabiber
-tuz
-1 adet defne yaprağı
-3-4 dal taze fesleğen
-Tüm malzemeyi birlikte tavuk pişene kadar haşlayın.
-Pişen tavuğu başka bir tencereye alın ve kalan suyu süzerek ,küçük kaplara yada buz kalıplarına doldurup   derin dondurucuya koyun, dondurun.
-Gerektiği zaman yeteri kadar buz küpü halindeki tavuk suyunu kullanabilirisiniz 

Hiç yorum yok: