2 Mayıs 2011 Pazartesi

FIRINDA NEVARSA MÜCVERİ :)))))


Bugün kabak dolması yaptım ve kabakların içlerini atmaya kıyamadığım için mücver yapayım dedim ama yapmaya başlayınca da yağda kızartmayı istemedim, son anda buz dolabından ve terastaki saksılardan topladığım yeşilliklerle fırın mücverine çevirdim ama bu haliyle buna mücver denirmi :))tartışılır içinde okuduğunuz üzere yok yok yani:))O yüzden adı nevarsa mücveri oldu özellikle eşim çok beğendi sizde deneyin hadi kolay gelsinnnn....Çokta sağlıklı bir yemek oldu bence ne dersiniz?
MALZEMELER:
2 yumurta
3 su bardağı kadar un(ben gözkararı koydum)
1 patates(çiğden rendelenmiş)
5 adet kabağın içi
1 tutam maydanoz
3-4 dal pazı yaprağı
2 adet taze soğan
1 adet taze sarımsak
yarım demet taze nane
1 pak kabartma tozu
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber,
YAPILIŞI:
Tüm sebzeleri incecik doğrayın yada benim yaptığım gibi rondoda doğrayın üzerine tüm malzemeyi karıştırıp kek kıvamında bir hamur elde edin,yağlanmış tepsiye döküp 170 derecede 40-45 dakika kadar pişirin pişmesini kek gibi kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Bu mücveri çayın yanına,günlerinizde yada yemeklerde garnitür olarak yapabilirsiniz hele birde sebze yemeyen çocuklarınız severse yaşadınız herşeyi yiyecekler:)))
AFİYET OLSUNN......

2 yorum:

Yeşim dedi ki...

çok iyi yapmışsın canım ne güzel evde ki malzemeler değerlenmiş böylece ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

mücveri bende çok severim.fırında olunca dahada hafif olmuştur.ellerine sağlık canım.sevgiler.