Evde tereyağ yapmak istermisiniz?Aslında çok kolay ve sonuç çok lezzetli.
Ben markette satılan teryağlarından hiçmi hiç tat alamıyorum.Sizde benim gibi düşünüyorsanız işte yapılışı
Öncelikle etrafınızda mutlaka bulabileceğinizi sandığım mandıraya gidip krema almanız lazım, miktar tamamen size kalmış.Kremayı buzdolabında soğutun yada dondurucuda 10 dakika tutup çıkarın ve ve derin bir kaba kaşık yardımıyla boşaltın.kaba aldığınız kremayı elinizle yoğurun.Önce bulgur bulgur dağılan krema daha sonra birleşip suyu çıkacaktır.suyu çıktıktan sonra soğuk suyla yıkayın isteğe bağlı ister tuzlayıp isterseniz (çabuk tüketecekseniz)tuzsuz olarak kaplara koyup dolaba kaldırın.Eğer benim gibi çok miktarda yaptıysanız küçük küçük poşetleyip dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Aslında ben bunu çoookkk uzun yıllardır bilir ve yaparım ama hiç yazmak aklıma gelmemişti.Geçen gün bloglarda gezinirken gördüm dedim ki bende bildiğimi paylaşmalıyım.Birkaç blogcu arkadaşım tereyağını hazırlaken bir kısmına baharatlar katarak renklendirip, tatlandırmışlar buda güzel fikir ,en yakın zamanda deneyeceğim.
16 yorum:
Canim afiyetler olsun tadi lezletli oldugunu biliyorum Ben fazla yapip buzluga kücük parcalar halinde atiyorum ara sira cikartiyorum .Hayirli aksamlar öptüm.
aNNEMDE YAPIYOR KREMADAN.çOKTA NEFİS OLUYOR AMA BÖYLE DEĞİL.çAlkalayarak,buzla falan.Ellerine paylaşımına sağlık..
teşekkürler Gülcan
çalkalayarakta olur amaçve sonuç aynı amaç kremanın yağını suyunu ayırmak:))yorum için teşekkür ederim
COK GUZEL SABLON BLOG
MARI
mukocuğum nefis olmuştur.önemli olan mandıra bulmak.sen hiç lezzet bulamıyorum diyorsun ben ise hiç tere yağı olduğuna güvenmiyorum ama yinede hep kullanıyoruz.ellerine sağlık canım notumu aldım mandıra bulursam deneyeceğim mutlaka
merhaba elıne sağlık hazırın ıçınde ne var bılınmez sevgıler
tereyağının yerini hiç bişi tutmuyor gerçekten hele bide kendi yaptığınız tertemiz miss gibi =)
ellerine sağlık ablacım afiyetle tüketin.
Hayırlı cumalar
Günaydın,annemler süt alır,biriken süt kaymaklarından da tereyağı yapar,tadına doyulmaz,ellerine sağlık,sevgilerimle:)
Hiç düşünememiştim kendim yapmayı çok iyi oldu paylaşman..
En güzeli ev yapımı tertemiz dimi ama..:))
Ellerine sağlık canım
eline sağlık mukocum.. bu yaz bende yaptım evde yapılmışı gibi varmı.. sevgiler
Gülom sen bulursun mandırayı ben sana güveniyorum:))
Belgüzaranne'm sanada sevgiler
Xcelis'im teşekkür ederim sevgilerimle
Erguvan vakti haklısın lezzet enfes teşekkür ederim,
Hayat cafe teşekkür ederim ne güzel paylaştıkça öğreniyoruz bilmediklerimizi sevgilerimle
Seval çok teşekkür ederim tatlım esenkal
ellerinize sağlık. evde yapılanın lezzeti de süper olur valla.
º°♥❤ Olá, amiga!...
❤ Passei para uma visitinha.
❤ Gostei muito das suas receitas.
º°❤ Beijinhos do Brasil
yaptıgınız işe emeginize saygı duyuyorum ama bu krema işini ben pek anlayamadım..marketten tereyag almayıp,hazır krema ile ''ev yapımı tereyag'' nasıl saglıklı olur anlayamadım dogrusu..benım bildiğim gercek tereyag sütten olur..eger krema hakkında yanlıs düsünüyorsam aydınlatırsanz sevinirim.ellerinze saglık
selam sevgili adsız ziyaretçim öncelikle bahsettiğim krema mandıradan alınmış kremadır,mandıradaki krema sütün yağının süttün makina yardımıyla ayrılmasıyla elde ediliyor,yarım yağlı peynir yapımında kullanılan sütlerin yağı bu makinelerle ayrılır ayrılan süt yağıda krema adı ile satılır.Bu bahsettiğim krema bizim köyümüzdeki mandırada yapılıyor babamda bir kaç yıl öncesine kadar bu mandırada usta idi şimdi emekli bilmem sizi yeterince aydınlatabildimmi.
Evde tereyağı yapmanın en güzel yanı o muazzam kokuya an be an şahitlik etmek.Mis gibi şifa kaynağı.
Yorum Gönder