11 Eylül 2010 Cumartesi

KURU ÜZÜMLÜ,PORTAKAL ŞEKERLEMELİ KEK





































BENİM ORTASI DELİK KEK KALIBIM YOK NEDENSE YILLARDIR ALMADIM ÇÖZÜMÜNÜ TEPSİMİN ORTASINA BORCAM BİR KASE KOYARAK BULDUM.GAYET PRATİK BİR ÇÖZÜM BENCE:))
BU TARİFİMİ http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com/2010/09/hobidunyam-woman-forum-tarafndan.html ETKİNLİĞİNE YOLLUYORUM .
MALZEMELER:
4 YUMURTA
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SUBARDAĞI SIVIYAĞ
1 SUBARDAĞI SÜT
2,5 SU BARDAĞI UN
1 PAK KABARTMA TOZU
1 PAK. VANİLYA
1 TATLI KAŞIĞI LİMON KABUĞU RENDESİ
2 ÇORBA KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM


YAPILIŞI:
-YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR,İÇİNE SÜT ,SIVIYAĞ EKLENEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR
-SIVI KARIŞIMIN İÇİNE UN,KABARTMA TOZU,VANİLYA ELENEREK İLAVE EDİLİP MİKSERLE ÇIRPILIR
-KEK KARIŞIMINA LİMON KABUĞU RENDESİ,PORTAKAL ŞEKERLEMESİ VE KURU ÜZÜM EKLENİP YAVAŞÇA KAŞIKLA KARIŞTIRILIP KEK KALIBINA DÖKÜLÜR
-170 DERECEDE KÜRDAN TEMİZ ÇIKANA KADAR ORTALAMA 30-40 DAK. ARASINDA PİŞİYOR
-BİRDE ŞEKERLEMELERİ VE KURU ÜZÜMLERİ UNA BULAYIP ÖYLE KARIŞTIRIN Kİ DİBE ÇÖKMESİNLER BEN KEKE KARIŞTIRMAYIP ÜZERİNE DÖKTÜM DAHA FARKLI GÖRÜNDÜ
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: