1 Mayıs 2012 Salı

TUZLU KEK ,PEYNİRLİ KEK (DUKAN USULÜ)



Evet harika bir kek,ekmek ne derseniz deyin harika bir dukan tarifi daha denedim ve çok lezzetli oldu diyet yapmıyorsanız bile yiyebilirsiniz .Dediğim gibi içindeki yulaf kepeği miktarına göre keki bölün ve afiyetle yiyip zayıflamaya devam edin:))bu tarife maydanoz,dereotu ve bilumum baharatı arzunuza göre ekleyebilirsiniz benimki sade bir tuzlu kek oldu.Diyet yapanlara bir uyarım var biliyorsunuz günlük yulaf kepeği hakkımıza ve sınırlı yenebilen süttozu hakkınıza riayet edin ölçüler göre hesaplayıp takip etmeniz kolay olacaktır kekinizi mutlka buzdolabında yada derindondurucuda saklayın oda ısısına kadar gelmesini bekleyip afiyetle tüketebilirsiniz işte tarif,
MALZEMELER
-3 yumurta
-5 çorba kaşığı yulaf kepeği
-5 çorba kaşığı yağsız süttozu
-1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
-300 gr light peynir veya lor (ben lor kullandım)
-3 çorba kaşığı yağsız yoğurt
-1 pak. kabartma tozu
-tuz
-isteğe bağlı dereotu yada maydanoz
Önce sıvıları karıştırın sonra katı malzemeleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş kalıba yada muffin kaplarına dökün 170 derecede pişirin süre yok çünkü kontrol etmedim ama mutfaktan pek ayrılmayın 20-30 dakikada pişecektir.
Afiyet olsun.....

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

MeMyselfAudrey dedi ki...

harika görünüyor.. öğle yemeği saatim geldi ağzım sulandı valla :)))

blogunu takibe almam şart :)))