30 Nisan 2011 Cumartesi

FIRINDA TEPSİDE TAVUK KÖFTE

Tavada tavuk köftesi tarifiyle hazırlanmış olan köftenizi yağlanmış bir fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın yanınada patates koyup fırında pişirin sonra kebap gibi uzun uzun kesip servis edin.afiyet olsunnnnn........



TAVUK KÖFTESİ


Harika bir lezzet arkadaşlar denemediyseniz deneyin sofralarınızdan eksik edemeyeceksiniz.Tavuk yemeyen çocuklarınız kapışacak eğer kırmızı et yiyemiyorsanız işte size nefis bir alternatif buyrun tarife geçelim
MALZEMELER:- 500 gr. tavuk kalça,yada göğüs eti
- 1 su bardağı kurutulup robotta çelikmiş ekmek içi,
- 1 yumurta

- 1 tutam maydanoz,
- 1 tane orta boy soğan rendesi,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı kırmızı biber,kimyon
- yeteri kadar tuz,
- 2-3 kaşık zeytinyağı

- Köfteleri kızartmak için sıvı yağ,

HAZIRLANIŞI:

Tavuk kalçaları kemiğinden ayırıp robottan kıyma gibi olana kadar çekip bir kaba alın. Üzerine çekilmiş ekmek içini,yumurta, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi,  kimyonu ve ince kıyılmış maydanozu katıp güzelce yoğurun. Şekillendirin ve tavada güzelce kızartın.

Afiyet olsun..........

28 Nisan 2011 Perşembe

HAMSİ TAVA

Hamsi çok güzel bir balık ailecek balık yemeyenlerinde yediği yegane balıklardan biridir.Geçen hafta hamsi pişiridim,hemde çocukların çok sevdiği haliyle temizleyip kılçıklarını ayırdım ve iç yüzlerini b iribirine yapıştırıp una bulayıp tavada kızarttım harika oldu çocuklar köfte gibi yedi hepsini sizlerede tavsiye ederim .Sevgilerimle afiyet olsun

24 Nisan 2011 Pazar

CUMARTESİ KAHVALTI SOFRAMIZ

İşte yine haftasonu ve haftaiçi  özlediğimiz kahvaltı ...........işte tamda bu yüzden kahvaltı sofrasına çok özeniyorum.İşte bizim cumartesi kahvaltımız bunlardı.iyi bir haftasonu dilerim herkeseeeee.................

23 Nisan 2011 Cumartesi

BALIK SOFRASI

Perşembe balık günümüzdü ilk defa barbun balığı pişiridim çok farklı görünüşlü ama eti çok lezzetli bir balıkmış.İlginç olan kızartırken yağı turuncuya boyadı.Balıkları klasik olduğu şekilde temizledim tuzladım una bulayıp tavada kızarttım,hepsi bukadar.
Menümüz az ama çok lezzetliydi.
Mercimek çorbası
Barbun tava
Yeşil salata
acı biber konservesi
İşte size sade soframızdan bir kaç kare

VİŞNE SOSLU PRENSES TATLISI


Çok hafif ama çokta lezzetli bir tatlı prenses tatlısı bu kez ben vişne sosla birlikte servis yaptım nefis oldu şiddetle tavsiye ederim.İçinde yağ olmadığına dikkat çekmek isterim:)))
MALZEMELER:
1 kilo süt
14 silme çorba kaşığı irmik
14 silme çorba kaşığı şeker
1 pak.vanilya
1 portakalın kabuk rendesi
VİŞNE SOSUN MALZEMELERİ:
1 litre su
1 kase vişne
6 kaşık nişasta
yeteri kadar şeker
YAPILIŞI:
Sütün içine irmik, seker ilave edilip iyice pisirilir, ocaktan inmesine yakin vanilya ilave edilir.
Su ile ıslatılmış kalıba yada tepsiye dökülüp buzdolabında soğumaya bırakılır.
Vişneleri 1 litre su ile yumuşayana kadar pişirin,ocaktan alıp süzgeçten geçirin ve vişneleride ezin.
Elde ettiğiniz vişne suyuna nişasta ve şekeri ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin,dolapta soğumuş olan tatlının üzerine dökerek hem süsleyin hemde servis yaparken dilimlerin üzerine dökün.
Afiyet olsun.....

KAŞARLI KÖFTE


Bugün akşam yemeğine kaşarlı köfte yaptım.Hımmmm nasıl da nefis oldu anlatamam yapmanız ve yemeniz lazım:)))
Buyrun tarife;
Malzemeler:
500 gr köftelik kıyma
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 adet küçük boy kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi

1 yumurta
Taze nane,maydanoz
Kimyon
Karabiber

Tozkırmızıbiber
Tuz

Yapılışı:
1- Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın.
2- Soğanı rendenin ince kısmı ile rendeleyin,bayat ekmeği ufalayın.
3- Kıymaya tuz, karabiber,tozkırmızıbiber, soğan, ekmek içi,incecik doğranmış taze nane,maydanoz,yumurta ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek yoğurun.
4- Yoğurduğunuz kıymayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
5- Elinizi hafifçe yağlayın ve kopartığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırarak köfte şekli verin.
6- Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
7- Yağsız teflon tavada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın.

17 Nisan 2011 Pazar

ETLİ TÜRLÜ



Çok lezzetli bir türlü yaptım arkadaşlar paylaşmak istedim sizlerle.Hemen yapılışına geçmek istiyorum.
MALZEMELER.
300 gr kuşbaşı dana eti
Sıvıyağ (isteğe bağlı yeteri kadar)
1 baş kurusoğan
2 adet patlıcan
2 adet büyükçe patates
2 akşık salça
karabiber,tuz,pulbiber


                                     
YAPILIŞI:
Kuşbaşı eti sıvıyağ,tuz ve karabiber ilavesiyle düdüklü tencerede 25-30 dakika pişirilir.
Patatesler soyulup kuşbaşı doğranır,
Patlıcanlar alaca soyulup kuşbaşı doğranır, suda bekleterek acısı çıkartılır,
Acısı çıkartılan patlıcanlar sıvıyağda hafifçe kızartılıp kağıt havlu üzerinde fazla yağı alınır.
Soğan küp küp doğranır ve pişmiş olan etlerin üzerine eklenerek kavrulur,üzerine salça,patatesler eklenir.
Patateslerde hafifçe kavrulunca yemeğin suyunu ekleyin tuz, karabiber, pulbiber ekleyerek tatlandırın ve Patlıcanlarıda ekleyip düdüklüyü tekrar kapatın ve 8-10 dakika pişirin.
Yemeğiniz hazır afiyet olsun
NOTLAR:
Ben patlıcanları derindondurucuya koymuştum hazırdı bu yemeğimin yapılışını oldukça kısalttı.
Ayrıca içine kurutulmuş acı biber attım harika bir acılık kattı.

FIRIN POŞETİNDE LİMON SOSLU TAVUK


Size çok lezzetli,yumuşacık, nefis bir tavuk tarifi vermek istiyorum.Normalde bu tarifte kurusoğan ve sarımsak kullanırdım ama şuanda taze soğan ve sarımsak vardı kuru ile oluyorsa tazesi ile neden olmasın dedim ve taze soğan ve sarımsak kullandım tadı ve aroması harika oldu.Tamda zamanı iken mutlaka deneyin.
MALZEMELER:
1 kg tavuk baget kemiksiz
1 adet fırın poşeti
MARİNE MALZEMELERİ:
3 adet taze soğan
1 adet taze sarımsak
1 limonun suyu
1 kaşık domates,1 kaşık biber salçası
4 kaşık zeytinyağı
tuz,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI:
Marine malzemelerinin hepsini rondoda iyice çekin  ve sos haline getirin.
Bu sosu tavuklara ilave edip tavukları bu sosa iyice bulayıp buzdolabında 1 gece yada en azından 3-4 saat bekletin
Buzdolabında marine olan tavukları fırın poşetine koyup 170 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.
Yanına pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz.Yumuşacık nefis bir tavuk afiyet olsunnnn.......

12 Nisan 2011 Salı

FIRINDA PIRASA MÜCVER


Malum bizim evde kış sebzeleri pek rağbet görmüyor:)Bende türlü oyunlarla yediriyorum napalım hiç yoktan iyidir değilmi:))kadınlar yaratıcı,uyanık,becerikli olmalı değilmi:)))
Bu tarifte öyle bir tarif ,içinde bolca pırasa var ama anne bunun içinde nevar bile demeden yediler:)) o yüzden tabaktaki halini çekemedim tepsideki hali ile idare edin:))
Lezzeti ise çok güzel bol sebzeli,yumuşacık ,ıslak ıslak bir kek lezzetinde şiddetle denemenizi öneriyorum.
hadi tarife bakalım;
MALZEMELER:


3-4 adet pırasa
1 havuç, rendelenmiş
1 patates, rendelenmiş
1 çorba kasesi yoğurt
3 yumurta
¾ bardak un
1 pak. kabartma tozu
4 kaşık zeytinyağ
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber,pulbiber
Pırasaları yıkayıp ince halkalar halinde doğrayalım.(ben rondoda doğradım)
Unu, yumurtayı,4 kaşık yağı , ve yoğurdu iyice çırpalım,içine unu ve kabartma tozunu ekleyelim,
Doğranmış pırasa, havuç, patates, kıyılmış maydanozuda hamura ekleyip, tuz ve biber ile tatlandıralım.
Fırın tepsisini bir kaşık yağla yağlayalım veya yağlı kağıt serelim. İçine karışımı dökelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Isterseniz fırından almadan 5 dakika önce tepsinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
Bu yemeği başlı başına yanına salata ile ana yemek gibi yiyebileceğiniz gibi et yemekleri yanında garnitür olarak da servis edebilirsiniz. Her iki biçimde de keyifle yeniyor. Umarım sizlerde seversiniz
Yağsız bir mücvere hayır diyemeyeceksiniz:))))
afiyet olsunnnn.........