28 Mayıs 2011 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA


Tamda taze bakla zamanı bende çok severim nimeti.buyrun tarifine geçelim.
MALZEMELER.
1 kg taze bakla
2 adet taze soğan
4-5 dal taze nane
1 kaşık un
zeytinyağı
1 kaşık salça

YAPILIŞI:
Baklalar güzelce yıkanıp uçları temizlenir ve doğranır.
Taze soğanlar zeytinyağında hafifçe kavrulup üzerine doğranmış olan baklalar ve un eklenip kavrulmaya devam edilir.
Kavrulan baklaların üzerine salça eklenip tuzu ve suyu ayarlanır.
Taze nanelerdse doğranıp eklenerek yemeğimiz pişmeye bırakılır.
Neredeyse taze fasulye kadar kısa bir sürede pişecektir,afiyet olsun

27 Mayıs 2011 Cuma

TAVUK SUYU HAZIRLAMA

Malumunuz hazır tavuk sularının,yada diğer adıyla bulyonların zararlı olduğunu söyleyen çok fazla uzman var bende buna inananlardanım.İşte bu sebepten  ben tavuk suyumu evde hazırlayıp derin dondurucuda saklayıp lazım olunca kullanıyorum.Tavuk markası olarakta köy tavuğu bulabiliyorsanız en iyisi ama bulamıyorsanız bence en iyi ,en lezzetli tavuk markası CP piliç,tavsiye ederim.
Hazırlanışına gelince;
-1 bütün tavuk  iyice temizleyip gerekirse tüylrini ateşte ütün
-1-2 adet havuç
-1 adet kuru soğan (bütün olarak kullanacağız)
-1 çay kaşığı tane karabiber
-tuz
-1 adet defne yaprağı
-3-4 dal taze fesleğen
-Tüm malzemeyi birlikte tavuk pişene kadar haşlayın.
-Pişen tavuğu başka bir tencereye alın ve kalan suyu süzerek ,küçük kaplara yada buz kalıplarına doldurup   derin dondurucuya koyun, dondurun.
-Gerektiği zaman yeteri kadar buz küpü halindeki tavuk suyunu kullanabilirisiniz 

8 Mayıs 2011 Pazar

KÖYDEN TOPLADIĞIM GANİMETLER

Anneler günü için gittiğimde köyden epeyce ganimet topladım:))))Nelermi????

                                                
taze bakla
                                                            taze soğan taze sarımsak
                                                                       taze nane
                                      ıspanak yaprakları (ne kadar büyük değilmi tam sarmalık)
                                                                              marul
                                    naneye çok benziyor ama adını bilmiyorum bilen varmı??fesleğenmi acaba?
                                                bunada biz güveotu deriz başak adı nedir bilmiyorum.
Nasıl ganimetlerim harika değilmi??..........

ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Evet herkesin postunda yazdığı gibi bugün anneler günü ve bende herkes gibi tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.Bende bugün canım annemi ziyarete köye gittim onu sarıldım, o mübarek ellerinden öptüm.Oda gene herzamanki gibi bize gözlemeler, yemekler yapmış.Allahım ona,babama sağlıklı ,huzurlu, uzun bir ömür versin.
Bu postuma sıradan bir resim koymayacağım  çünkü köye giderken gördüğüm harika manzaralar tüm kartposatallardan daha güzeldi yolda giderken çektiğim manzaraların bir kısmını yayınlıyorum herkese sevgiler ve güzel bir hafta diliyorum.

2 Mayıs 2011 Pazartesi

FIRINDA NEVARSA MÜCVERİ :)))))


Bugün kabak dolması yaptım ve kabakların içlerini atmaya kıyamadığım için mücver yapayım dedim ama yapmaya başlayınca da yağda kızartmayı istemedim, son anda buz dolabından ve terastaki saksılardan topladığım yeşilliklerle fırın mücverine çevirdim ama bu haliyle buna mücver denirmi :))tartışılır içinde okuduğunuz üzere yok yok yani:))O yüzden adı nevarsa mücveri oldu özellikle eşim çok beğendi sizde deneyin hadi kolay gelsinnnn....Çokta sağlıklı bir yemek oldu bence ne dersiniz?
MALZEMELER:
2 yumurta
3 su bardağı kadar un(ben gözkararı koydum)
1 patates(çiğden rendelenmiş)
5 adet kabağın içi
1 tutam maydanoz
3-4 dal pazı yaprağı
2 adet taze soğan
1 adet taze sarımsak
yarım demet taze nane
1 pak kabartma tozu
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber,
YAPILIŞI:
Tüm sebzeleri incecik doğrayın yada benim yaptığım gibi rondoda doğrayın üzerine tüm malzemeyi karıştırıp kek kıvamında bir hamur elde edin,yağlanmış tepsiye döküp 170 derecede 40-45 dakika kadar pişirin pişmesini kek gibi kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Bu mücveri çayın yanına,günlerinizde yada yemeklerde garnitür olarak yapabilirsiniz hele birde sebze yemeyen çocuklarınız severse yaşadınız herşeyi yiyecekler:)))
AFİYET OLSUNN......

1 Mayıs 2011 Pazar

VİŞNELİ MUHALLEBİ


Aslında bu tatlı tamamen doğaçlama çıktı adınıda çok düşündüm öyle havalı bişey bulamadım ama tadı ve görüntüsü havalı oldu:))))2  gün öncesinde yaptığım vişne soslu prenses tatlısında kullandığım vişne sosu çok miktarda artmıştı dolapta bekliyordu onu ne yapıpta değerlendirsem derken krem şanti ekleyip çırpmayı düşündüm olurmu olmazmı derken işi büyüttüm önce vanilyalı muhallebi yaptım soğuttum içine krem şanti koyup çırptım kuplara doldurdum üstünede vişneli sosu döktüm donmş meyvelerlede süsledim harika oldu valla elime sağlık:)))
İşte malzemeler ve tarif;
MALZEMELER
1 kilo süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
yeteri kadar şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (muhallebi pişip soğuduktan sonra toz olarak eklenip çırpılacak)
VİŞNE SOSUN MALZEMELERİ:
1 litre su
1 kase vişne
6 kaşık nişasta
yeteri kadar şeker

YAPILIŞI:
Verilen malzemelerle muhallebiyi pişirip soğumaya bırakın.Soğuyunca içine 1 paket krem şantiyi döküp iyice çırpın kuplara yarısına kadar doldurun
Verilen malzemelerle vişneli sosu pişirip soğumaya bırakın .Soğuyunca içine 1 paket krem şantiyi döküp iyice çırpın kupların kalan yarısını doldurun.Meyvelerle süsleyip servis yapın.
Yazın biraz dondurulursa dondurma gibi olabilir hemde serinletir ayrıca vişneninde serinletici etkisini unutmayalım.
Afiyet olsun.....