25 Kasım 2010 Perşembe

FIRINDA TAHİN HELVASI


Balık sonrası yenecek en güzel tatlı fırında tahindir.Balık ve meze sofrası ustaları bilir bende bu gün balık yapmıştım,balığı yedik kalktık ama birşey eksik hımmm neolaki derken gözüm buzdolabındaki tabakta duran tahin helvasına takıldı ve 15 dakika sonunda biz tatlımızı yiyorduk(balığı fırında yaptığım için fırın zaten sıcaktı işimi çabuklaştırdı)
Bu tatlıyı yemediyseniz mutlaka deneyiniz.İşte lezzetli,hızlı ve özel tatlımızın tarifi buyrunnnn..........
MALZEMELER:
  • 300 Gr. Sade Tahin Helvası
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağ(isteğe bağlı ben koymadım)
  • 1/2 Limon Suyu
YAPILIŞI:
  • Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın.
  • Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın. (Birazcık kol yoruyor, bir ara el blenderini işe karıştırmak istesemde, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim.)
  • Fırına dayanıklı kaselere, yada bir borcam kapağına 1 cm. kalınlığında pay edin.
  • Helva kaselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk. pişirin.
  • Daha sonra, fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın.
DİP NOT:
  •  Tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni; ızgaranın sadece üzerini kızartması. Direk ızgarayı çalıştırırsak, tatlının içi soğuk kalıyor.
  • Tatlının sadece ızgara yapıldığı dakikalarda gözünüz hep fırında olsun, çok çabuk yanabiliyor.
  • Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekiyor, ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz, aynen ilk yapıldığı lezzette oluyormuş(bende mikrodalga yok)

3 yorum:

mintinin dünyası dedi ki...

offf şöööyle nefis bir balık ızgara olsa.akabinde de bu nefis tat gelse sofraya.ne şahane olur du dimi.ellerine sağlık arkadaşım.iştah açıcı görünüyor...

Unknown dedi ki...

Bunu muhakkak deneyeceğim. ellerine sağlık tatlım

Unknown dedi ki...

umarım dener ve beğenirsin tatlım yorum için teşekkürler